MosTra'ns

Primer Festival Internacional de Cinema Trans – Intersex de Barcelona

 • Cartell

Sinopsis

Travel Queeries (Elliat Graney-Saucke, USA, 2009)

És un documental que examina la cultura, l’art i l’activisme queer arreu d’Europa. A través de entrevistes personals i amb documentació de performances, festivals, arts visuals i un llarg etcètera, la pel•lícula examina des del prisme de la internacionalitat la cultura queer; la qüestiona i n’explora la complexitat i la seva voluntat de renovar-se i reinventar-se socialment.

Es un documental que examina la cultura, el arte y el activismo queer en Europa. A través de entrevistas personals y con documentación de performances, festivales, artes visuales y un largo ectecera, la película examina desde el prisma de la internacionalidad la cultura queer, la cuestiona y explora su complejidad y su voluntad re renovarse y reinventarse socialmente.

Web

Trailer

Straightlaced. How gender’s got us all tighted up! ( Debra Chasnoff, USA, 2009)

Documental construït a partir d’entrevistes a adolescents (de la High School). Explora la complexitat del gènere com a rol social imposat, i com pot aquest condicionar-nos a tots en el dia a dia al llarg de la nostra vida. És de la directora de “It’s Elementary”, i, com aquesta última, està pensat no només com a eina de reflexió sinó com a eina de treball per als professors per a tractar el tema del gènere a classe.

Documental construido a partir de entrevistas a adolescentes (de la High School). Explora la complejidad del género como rol social impuesto, y como puede este condicionarnos a todos en el dia a dia y a lo largo de nuestra vida. Es de la directora de “It’s Elementary”, y como esta última película, está pensado no únicamente como herramienta de reflexión sino como instrumento de trabajo para profesores para tratar el tema del género en clase.

Web

Ferides (Susana Barranco, Espanya, 2009)

Documental que denuncia la violència masclista. Dones i persones transexuals parlen de com s’enfronten a la vida i als seus records; aportant un fresc de la condició humana que ha estat colpejada per l’agressivitat dels estereotips masclistes i reivindica al dignitat de totes les dones.

Documental que denuncia la violencia mahcista. Mujeres y personas transexuales hablen de como se enfrentan a la vida y a sus recuerdos, aportando un fresco de la condición humana que ha estado golpeada por la agresividad de los estereotipos mahcistas y reivindica la dignidad de todas las mujeres.

Web

Trailer

L’ordre des mots (Cynthia Arra & Melissa Arra, France, 2007)

Els entrevistats d’aquest documental descriuen les seves vivències tal i com les han viscut, tal i com les han explicat els mitjans de comunicació de masses francesos i com han sigut tractats per l'”estament mèdic”. Així, qüestiona i interpel•la a la comunitat de metges i, sobretot, al discurs psiquiàtric, que tracta la transexualitat com una malaltia.

Los entrevistados de este documental describen sus vivencias tal y como las han vivido, tal y como las han explicado los de medios de comunicación de masas franceses y como han sido tratados por el “estamento médico”. Así, cuestiona e interpela a la comunidad de médicos, y sobretodo, al discurso psiquiátrico, que trata la transexualidad como una enfermedad.

Test de la vida real (Florencia P. Marano, Espanya, 2009)

Aquest documental ( projectat molt recentment per capítols a la Xarxa de Televisions Locals i al Denominació d’Origen de BTV), és una sèrie documental que basa el seu plantejament en la teoria Queer, que dinamita els fonaments del dualisme predominant a la societat: home – dona, homo – hetero, normal – rar… Com a mostra de la diversitat de gènere, aquest programa viu amb sis personatges el seu dia a dia, una quotidianitat que no és la d’un home ‘normal’ ni tampoc la d’una dona com una altra… és la normalitat dels que no són ‘normals’.

Este documental (proyectado muy recientemente por capítulos en la Xarxa de Televisions Locals y en el denominació d’origen de BTV) es una serie documental que basa su planteamiento en la teoria Queer, que dinamita los fundamentos del dualismo predominante en la sociedad: hombre-mujer, homo-hetero, normal-raro… Como muestra de la diversidad de género, este programa vive con seis personajes su dia a dia, una cotidianedad que o es la de un hombre “normal” ni tampoco la de una mujer como las demás…es la normalidad de los que no son “normales”.


Generando (Luisa Lahoz i Nines Mestre, Espanya, 2008)

Breu documental realitzat a Saragossa que recull opinions crítiques sobre el trastorn d’identitat sexual (terme sota el qual es classifica la transsexualitat als manuals internacionals de malalties) des de diverses perspectives (activisme, ciències socials, entre d’altres).

Breve documental realizado en Zaragoza que recoge opiniones críticas acerca del tarstorno de identidad sexual (término bajo el cual se clasifica la transexualidad en los manuales internacionales de enfermedades) desde distintas perspectivas ( activismo y ciencias sociales, entre otras).

1977 (Peque Varela, Espanya, 2008)

Curtmetratge d’animació que ens arriba des de Galicia i que retrata de forma divertida el recorregut d’una persona i els seus conflictes amb les etiquetes i els rols de gènere.

Cortometrage de animación que nos llega des de Galicia y que retrata de manera divertida el recorrido de una persona y sus conflictos con las etiquetas y los roles de género.

Still Black (Kortney Ryan Ziegler, USA, 2008)

Documental alternatiu que explora la vida de sis nois negres transgèneres que viuen als Estats Units. A través de històries íntimes sobre les seves vides com a artistes, estudiants, marits, pares,advocats o professors, el film ofereix als espectadores una complexa i polifacètica imatge de la raça, la sexualitat i la identitat trans.

Documental alternativo que explora la vida de seis chicos negros transgéneros que viven en los Estados Unidos. A través de historias íntimas sobre sus vidas como artistas, estudiantes, maritos, padres, abogados o profesores, el film ofrece a los espectadores una compleja y polifacética imagen de la raza, la sexualidad y la identidad trans.

Web

Trailer

Hotel Gondolin (Fernando López Escriva, Argentina, 2005)

L’Hotel Gondolín es la llar d’unes 30 travestis que exerceixen la prostitució com a única opció per sobreviure en una societat que les exclou. És un espai de cooperació i autogestió que han ocupat les noies. Aquest film es centra en la importància de la llibertat de la identitat de gènere, la vida quotidiana de les travestis de l’Hotel Gondolín, la prostitució als carrers i el seu conflicte amb els veïns de la ciutat de Buenos Aires.

El hotel Gondolín es el hogar de unas 30 travestis que ejercen la prostitución como única opción para sobrevivir en una sociedad que las excluye. Es un espacio de cooperación y autogestión que han ocupado las chicas. Este film se centra en la importancia de la libertad de identidad de género, la vida cotidiana de las travestis del Hotel Gondolín, la prostitución en las calles y su conflicto con los vecinos de la Ciudad de Buenos Aires.

Vero (Roger Bernat, Espanya, 2006)

Elegant curtmetratge que retrata la bellesa de la Vero, una noia trans. El film aconsegueix de manera entranyable apropar l’espectador a l’espai de la Vero, i al seu cos, que queda ben lluny de la normativitat home-dona. I ho aconsegueix sense cap canvi d’escena i ni tan sols una paraula. Només la Vero.

Elegante cortometrage que retrata la belleza de Vero, una chica trans. El film consigue de manera entrañable acercar al espectador al espacio de Vero, y a su cuerpo, que queda bien lejos de la normatividad hombre-mujer. Y lo consigue sin ningún cambio de escena y sin tan solo una palabra. Solo Vero.


3xFTM (Kim Ilhran, Korea, 2008)

Aquest documental retrata la diversitat a través de la vida de tres FtM (Female to Male o transsexuals masculins). Cada individu té diferents processos d’identificació i diverses raons per les quals és un FtM, o no ha tingut opció d’escollir una cirurgia: “H” sempre ha volgut ser un home amb força física des de la seva infantesa, “K” ha estat sempre confós sobre qui és i sempre s’ha sentit incòmode amb qualsevol rol de gènere fins que molt recentment ha descobert qui és arrel del transgènere, “J” , que coneix la seva novia en una comunitat lesbiana, decideix ser un home per fer una carrera més satisfactòria i satisfer també les demandes de la seva parella.

Este documental retrata la diversidad a través de la vida de tres FtM (Female to Male o transexuales masculinos). Cada individuo tiene diferentes procesos d i dentificación y diversas razones por las cuales es un FtM o no ha tenido la opción de escoger una cirugía: “H” siempre ha querido ser un hombre con fuerza física desde su infancia, “K” ha estado siempre confundido sobre quien es y se ha sentido siempre incómodo con cualquier rol de género hasta que muy recientemente ha descubierto quien es a través del transgénero, “ J” quién conoce a su novia en una comunidadlesbiana, decide ser un hombre para hacer una carrera más satisfactoria y satisfacer las demandas de su pareja.


El Terror Transexual (Aykut Atasay, Turquia,2007)

A Turquia, i després d’una onada de violència contra les trans aquests últims anys, un militant de l’associació Lambda Istanbul denuncia el paper dels mitjans de comunicació turcs en l’estigmatització de les persones trans. Tot i que poguem veure clarament les agressions policials, el discurs dels periodistes presenta les noies trans com a perilloses i aterroritzants.

En Turquia, y tras de una ola de violencia contra las trans estos últimos años, un militante de la asociación Lambda Istanbul denuncia el papel de los medios de comunicación turcos en la estigmatización de las personas trans. Aunque podamos ver claramente las agresiones policiales, el discurso de los periodistas presenta a las chicas trans como peligrosas y aterrorizantes.

Trans en Lluita (Alexandra Martinez i Xarxa d’Acció Trans-Intersex de Barcelona, Espanya, 2009)

Peça de video-art que gira al voltant del moviment trans i la lluita per la despatologització de la transsexualitat. Realitzat a Barcelona i amb imatges de la darrera manifestació de lluita transsexual, transgènere i intersexual del passat octubre del 2008, aquest treball vol ser també un exercici de militancia. Però aquest cop des de l’art .

Pieza de video-arte que gira entorno al movimiento trans y la lucha por la despatologización de la transexualidad. Realizado en Barcelona y con imágenes de la última manifestación de lucha transexualm transgénero e intersexual del pasado octubre del 2008, este trabajo quiere ser también un ejercicio de militancia. Pero esta vez des del arte.

Cambio De Última Hora: en lugar de la hora de cortos de Lisa Ganser, el jueves 25 de junio a las 22h, proyectaremos la sigunte película:

Die katze wäre er ein vogel..(El gato hubiera preferido ser pájaro…) (Melanie Jilg , Alemanya, 2007)

Documental de temàtica intersex que compta amb els testimonis de diverses persones intersexuales alemanyes, les seves reflexions, les seves posicions polítiques, etc entorn a la qüestió de la intersexualitat.

Documental  de temática intersex que cuenta con los testimonios de distintas personas intersexuales alemanas, sus reflexiones, sus posiciones políticas, etc en torno a la cuestión intersex.


Anuncios

2 comentarios to “Sinopsis”

 1. Ferran said

  Molta sort amb el Festival!!
  Tots els documentals semblen molt interessants, els voldria veure tots!

 2. Lanitas said

  Vaya curro, melones. Tengo ganas de ver todo esto….! Ánimos, que ya queda muy poco!

  m*

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: